Advocatenkantoor Janse

Ondernemingsrecht, Herstructurering (Whoa) en Faillissementsrecht


Wie zijn wij?

Begin 2011 heeft Mr. Janse zijn eigen kantoor opgericht en is hij zich verder gaan specialiseren en ontwikkelen in het ondernemings- en insolventierecht. Mr. Janse heeft onder meer de Grotius specialisatieopleiding Insolventierecht en de leergang Ondernemingsrecht bij AvdR met goed gevolg afgerond. 

Mr. Janse is lid van de vereniging van insolventierechtadvocaten (Insolad) en wordt door de rechtbank regelmatig benoemd tot curator in faillissementen. Ook heeft hij ervaring als bewindvoerder bij een surseance en als bewindvoerder van personen waarvoor de schuldsaneringsregeling natuurlijke personen (WSNP) van toepassing is.

Mr. R.L.T.P. Janse heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

-      Insolventierecht  (faillissement, surseance van betaling, WSNP)     

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.Advocatenkantoor Janse is opgericht door mr. R.L.T.P. (Roel) Janse. 

Mr. Janse heeft de HEAO te Breda afgerond en heeft vervolgens de rechtenopleiding aan de Radboud Universiteit te Nijmegen met goed gevolg doorlopen, waarbij onder meer een studentstage is gevolgd bij AKD te Breda. 

Vervolgens is hij in dienst getreden bij Boels Zanders Advocaten, waar hij zich voornamelijk heeft toegelegd op het faillissementsrecht, waarbij ook veel ervaring is opgedaan met ondernemingsrechtelijke aspecten, zoals financiering en zekerheden. 

Na een aantal jaar heeft Mr. Janse besloten om zijn loopbaan voort te zetten in Maastricht bij Adelmeijer Hoyng Advocaten. In deze periode heeft hij zijn kennis verder uitgebreid op andere - veelal ondernemingsrechtelijke - rechtsgebieden. In 2011 is hij zijn eigen kantoor gestart.